Chiro tijdens Corona

INSCHRIJVINGEN PER CHIRO ZONDAG

Zondag 25/10: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgM_UHFIO4XzNp51c99QMmsQBBGd76TGPZtsUezNB_yBrKlQ/viewform

We zijn volop bezig met het uitwerken van een plan om alle kinderen naar de Chiro te kunnen laten komen. September was inderdaad een testperiode, maar door omstandigheden is dit in vertraging. Eind oktober zal onze oplossing/plan in zijn werk gaan. Onze excuses en alvast bedankt voor jullie begrip. Info hierover volgt binnenkort op de site.

KLEURENTABEL CHIRO

Momenteel geven we chiro in code geel, moest dit veranderen communiceren we dit tijdig door.

CORONA – PROOF NAAR DE CHIRO:

Concreet blijven ongeveer dezelfde regels van kracht als op kamp. Hieronder noteren we even de belangrijkste maatregelen:

 1. Wie ziek is, blijft thuis! Als jullie kind bepaalde symptomen heeft die overeenkomen met die van covid-19, mag deze niet komen. Wees hier heel eerlijk in, want zo kunnen we voorkomen dat andere kinderen/leiding ziek worden. De eerste symptomen van covid-19 is koorts maken, daarom vertrouwen wij op jullie verantwoordelijkheid dat jullie jullie kind haar lichaamstemperatuur nemen voordat deze naar de Chiro komt. 
 2. Risicopatiënten (kinderen met hartziekten of andere (ernstige) aandoeningen…) dienen een doktersattest voor te leggen aan de hoofdleiding om deel te kunnen nemen aan de activiteiten.
 3. Activiteiten zullen terug doorgaan in bubbels
  • Bubbelverdeling
   • Bubbel 1 (Paars): Biekes (1ste en 2de leerjaar) en Speelclub (3de en 4de leerjaar) 
   • Bubbel 2 (Groen): Kwiks (5de en 6de leerjaar) en Tippers (1ste en 2de middelbaar) 
   • Bubbel 3 (Geel): Tiptiens (3de en 4de middelbaar) en Aspiranten (5de en 6de middelbaar) 
  • Verschillende aankomst en vertrekuren (max. 15 minuten op voorhand toekomen aub!) 
   • Bubbel 1 (Paars): 13u30-17u 
   • Bubbel 2 (Groen): 14u-17u30
   • Bubbel 3 (Geel): 14u30-18u30
  • Op voorhand inschrijven voor de Chirozondagen.
   • Jullie gaan jullie dochter moeten inschrijven voor de Chirozondagen. 
    Doe dit vlug want de beschikbare plaatsen per bubbel zijn beperkt. Hiervoor nemen we de maand september als proefperiode. Dit kan gebeuren via een inschrijvingsformulier dat jullie elke maandag voor de volgende zondag kunnen terugvinden hierboven
 4. Alle kinderen vanaf 12 jaar hebben een mondmasker op zak.
 5. Er zullen hygiënemaatregelen genomen worden op de Chiro. 
 6. Draag een mondmasker als jullie jullie kind naar de Chiro brengen of afhalen. Wij moedigen jullie aan om met de fiets of te voet naar de Chiro te komen. Verkiezen jullie toch met de auto te komen: hiervoor hebben wij een ‘kiss and ride’ voorzien. 

VERLOOP CHIRO ZONDAG

Beste ouders,

Zondag is het zover en kunnen we eindelijk terug naar de chiro komen. Om dit in vlotte banen te leiden willen we het verloop van de chirozondag hieronder overlopen. De link om uw dochter in te schrijven voor deze zondag staat op onze website.
Onze excuses voor het probleem dat zich deze ochtend heeft voorgesteld bij het inschrijven van tiptiens of aspiranten. Dit probleem is nu opgelost.
Zoals u in de vorige e-mail kon lezen, komen de bubbels op verschillende uren toe:

 • Bubbel paars: biekes + speelclub om 13u30 aan de ingang
 • Bubbel groen: kwiks + tippers om 14u aan de petanquebaan
 • Bubbel geel: tiptiens + aspiranten om 14u30 aan de glasbol

Op de parking hebben we een kiss & ride voorzien, zoals u hieronder kan zien op de kaart. Het is de bedoeling dat de jongens uitstappen aan de rechterkant van de parking en de meisjes aan de linkerkant. We vragen u vriendelijk om niet mee uit te stappen. We raden ten sterkste aan om met de fiets of te voet uw dochter af te zetten aan de chiro. De fietsers en voetgangers komen langs het wegje aan de glasbol naar de chiro.

Het bonnetjessysteem voor het kopen van een vieruurtje, is nog steeds hetzelfde al voordien. We vragen om dit centje mee te geven aan uw dochter, liefst zo gepast mogelijk. De chiro eindigt voor de verschillende bubbels op een ander uur:

 • Bubbel paars: biekes + speelclub om 17u
 • Bubbel groen: kwiks + tippers om 17u30
 • Bubbel geel: tiptiens + aspiranten om 18u30

Uw dochter ophalen gebeurt op dezelfde manier als het afzetten, via de kiss & ride of aan de glasbol (fietsers en voetgangers). Wij zullen ervoor zorgen dat uw dochter klaar staat zodat dit vlot kan verlopen. In bijlage kan u het chirokranje van de maand september en oktober terugvinden. Wij kijken alvast uit naar de eerste chirozondag!

Groetjes,
De leiding